• feso'ota'i
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04

Faatasi ai ma le faʻaauauina o le faʻaleleia atili o tulaga faʻaletino o le olaga, ua faʻateleina le gauai atu o tagata i manaʻoga faʻalagona, e ala i le tausiaina o fagafao e saili faʻatasi, tausiga o lagona.Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaleleia o fagafao, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaʻia le manaʻoga o tagata mo sapalai fagafao, meaʻai fagafao ma auaunaga fagafao eseese, ma o uiga o manaʻoga eseese ma faʻapitoa e faʻaalia atili, faʻateleina le atinaʻeina vave o pisinisi fagafao.

I le maeʻa ai o le sili atu i le 100 tausaga o atinaʻe, ua fausia e le pisinisi fagafao se filifili faʻapitoa ma matua, e aofia ai faʻatauga fagafao, sapalai fagafao, meaʻai fagafao, togafitiga faʻafomaʻi fagafao, teuga fagafao, aʻoaʻoga fagafao ma isi vaega laiti.Faatasi ai ma i latou, o le fagafao sapalai alamanuia o se lala taua o le alamanuia fagafao, o oloa autu e aofia ai fagafao oloa taimi paganoa, tumama ma mea faamama, ma isi.
1001

Punavai: PWC

Lipoti Fa'atatau: Pet Industry Segment Market Survey and Investment Prospect Forecast Report (2022-2028) e Beijing Puhua Youce Information Consulting Co., LTD.

1. Va'aiga lautele ole atina'e pisinisi fagafao mai fafo

O le pisinisi fagafao a le lalolagi na tupu aʻe i Peretania ina ua maeʻa le suiga o alamanuia, na amata muamua i atunuʻu atiaʻe, ma o soʻotaga uma o le filifili o fale gaosi oloa ua atiina ae matua.I le taimi nei, o le Iunaite Setete o le maketi tele o fagafao taumafa i le lalolagi, o Europa ma maketi a Asia o loʻo tulaʻi mai o maketi fagafao taua foi.

(1) maketi fagafao Amerika

O le pisinisi fagafao i le Iunaite Setete e umi se talaʻaga o atinaʻe.Ua o'o i le fa'agasologa tu'ufa'atasia mai faleoloa fa'atauga fagafao masani i fa'atauga fagafao lapo'a, tetele ma fa'apolofesa fa'apolofesa, ma ua fai si matua le filifili o fale gaosi oloa i le taimi nei.O le maketi fagafao a Amerika o le maketi fagafao pito sili ona tele i le lalolagi, e faʻaalia ai le tele o fagafao, maualuga le faʻaogaina o le aiga, maualuga le faʻaaogaina o fagafao a le tagata taʻitasi ma le manaʻoga mo fagafao.
I tausaga talu ai nei, o le fua o le maketi fagafao a Amerika ua faʻalauteleina, ma o tupe faʻaalu fagafao ua siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga ma se tulaga mautu le tuputupu ae.E tusa ai ma le American Pet Products Association (APPA), o tupe faʻaalu a tagata faʻatau i le US fagafao maketi na oʻo atu i le $ 103.6 piliona i le 2020, sili atu i le $ 100 piliona mo le taimi muamua ma luga 6.7% mai le 2019. I le sefulu tausaga mai le 2010 i le 2020, o le US fagafao pisinisi. na faatupulaia mai le $48.35 piliona i le $103.6 piliona, o se fua faatatau o le tuputupu ae o le 7.92%.

1000
Punaoa fa'amaumauga: APPA, PWC

O le manuia o le maketi fagafao i totonu o le Iunaite Setete e mafua ona o lona atinaʻeina o le tamaoaiga, tulaga o mea ola, aganuʻu agafesootai ma isi mea taua.E oʻo mai i le taimi nei, ua faʻaalia ai se manaʻoga malosi malosi, lea e itiiti se aʻafiaga i le taamilosaga o le tamaoaiga.I le 2020, ona o le aʻafiaga o le COVID-19 ma isi mea, o le US GDP na faʻatupulaia leaga mo le taimi muamua i le 10 tausaga, i lalo 2.32% mai le 2019. na fa'aalia ai le aga'i i luga ma fa'atumauina le tulaga mautu o le tuputupu a'e, fa'atasi ai ma le si'itia o le 6.69% fa'atusatusa i le 2019.

O aiga fagafao Amerika e maualuga le tau o le ulu ma le tele o fagafao.I le taimi nei, ua avea fagafao ma vaega taua o le olaga Amerika.E tusa ai ma le APPA, e tusa ma le 84.9 miliona US aiga o loʻo umia fagafao i le 2019, e tusa ma le 67% o aiga uma i le atunuʻu, ma o le pasene e faʻamoemoe e siitia i le 70% i le 2021. E mafai ona iloa o le aganuu fagafao e maualuga le lauiloa i le Amerika Tele.O le tele o aiga Amerika e filifili e tausia fagafao e fai ma soa, ma o fagafao e taua tele i aiga Amerika.I lalo o le faatosinaga a le aganuu fagafao, o le maketi fagafao Amerika o loʻo i ai se numera tele ma fua faʻavae.

1002
Punaoa fa'amaumauga: APPA, PWC

I le faaopoopo atu i le maualuga o le ulufale atu o aiga fagafao, o tupe faaalu a tagata taʻitasi fagafao i totonu o le Iunaite Setete o le maualuga foi lea i le lalolagi.E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasalalau lautele, o le US na o le pau lea o le atunuu i le lalolagi na faʻaalu le sili atu i le $ 150 i le tagata i le tausiga o fagafao i le 2019, e sili atu nai lo Peretania, lea na tulaga lua.E maualuga le fa'aaluina o fagafao a tagata ta'itasi, lea e atagia mai ai le manatu maualuga o le fa'afaileleina o fagafao ma le fagafao i le fagafao i totonu o sosaiete Amerika.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga manino o manaoga fagafao maʻaʻa, maualuga le ulu atu o aiga ma le maualuga o tupe faʻaalu fagafao mo tagata taʻitasi, o le tele o maketi pisinisi fagafao i le Iunaite Setete o loʻo tulaga muamua i le lalolagi ma e mafai ona faʻamautu le tuputupu aʻe mautu.I lalo o le eleele faʻaagafesootai o aganuu fagafao lauiloa ma le manaʻoga malosi mo fagafao, o le maketi fagafao i le Iunaite Setete o loʻo faʻaauau pea ona tuʻufaʻatasia ma faʻalauteleina, ma mafua ai le tele o faʻatauga faʻatau oloa fagafao i totonu o le atunuʻu poʻo tuaoi.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalalauga faʻasalalauga faʻapitoa e pei o Amazon, faʻatau oloa faʻapitoa e pei o Walmart, faʻatau faʻatau fagafao e pei ole PETSMART ma PETCO, faʻatauga faʻatau oloa fagafao e pei ole CHEWY, faʻatau oloa fagafao e pei ole CENTRAL GARDEN, ma isi. fa'atauga fa'atauga ua avea ma auala fa'atauga taua mo le tele o fagafa'ameamea po'o fagafao gaosi oloa, fa'atupuina le aoina o oloa ma le tu'ufa'atasia o punaoa, ma fa'alauiloa le atina'eina tele o le pisinisi fagafao.

(2) maketi fagafao Europa

I le taimi nei, o loʻo faʻaalia e le maketi fagafao a Europa le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, ma o loʻo faʻalauteleina le faʻatauga o oloa fagafao i lea tausaga ma lea tausaga.E tusa ai ma le European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), o le aofaʻi o fagafao i Europa i le 2020 na oʻo atu i le 43 piliona piliona, o se faʻaopoopoga o le 5.65% faʻatusatusa i le 2019;Faatasi ai ma i latou, o le aofaʻi o faʻatauga o meaʻai fagafao, sapalai fagafao ma auaunaga fagafao na oʻo atu i le 21.8 piliona Euro, 9.2 piliona Euro ma le 12 piliona Euro i le 2020, faʻatasi ai ma le siʻitia faaletausaga faʻatusatusa i le 2019.

1003
Punaoa fa'amaumauga: FEDIAF, PWC

O le maketi fagafao a Europa e maualuga le faʻaogaina o aiga.E tusa ai ma faʻamaumauga a le FEDIAF, e tusa ma le 88 miliona aiga i Europa o loʻo i ai fagafao i le 2020, faʻatasi ai ma le fagafao fagafao fagafao fua faatatau e tusa ma le 38%, o se siitaga o le 3.41% faʻatusatusa i le 85 miliona i le 2019. O pusi ma maile o loʻo avea pea ma masani a le fagafao Europa. maketi.I le 2020, o Romania ma Polani o loʻo i ai le maualuga o le faʻaogaina o fagafao i totonu o Europa, faʻatasi ai ma le aofaʻi o pusi ma maile e oʻo atu ile 42%.Na sosoo ai ma le Czech Republic, lea na sili atu i le 40% le tau o le ulu.

1004
Punaoa fa'amaumauga: FEDIAF, PWC

2. Aotelega atina'e o pisinisi fagafao i totonu o aiga

(1) O le tuputupu aʻe o le tamaoaiga e faʻaosoina ai le televave o le atinaʻeina o pisinisi fagafao, ma faʻalauteleina le maketi o fagafao i lea tausaga ma lea tausaga

Pe a faatusatusa i maketi fagafao mai fafo, o pisinisi fagafao a Saina ua tuai, amata i le amataga o le 1990s.I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le tamaoaiga ma le suiga o le faʻaaogaina o manatu, o le pisinisi fagafao a lo tatou atunuu e ulufale atu i le atinaʻe vave.I le taimi nei, o loʻo i ai le fua faʻapitoa a le matou pisinisi fagafao, ma o le taifau fagafao ma le pusi fagafao o loʻo faʻaauau pea.E tusa ai ma le White Paper on China's Pet Industry, o le aofaʻi o taifau fagafao ma pusi i taulaga ma taulaga i le 2020 na sili atu i le 100 miliona, ma le 52.22 miliona maile ma le 48.62 miliona pusi, e tusa ma le 51 pasene ma le 46 pasene o le aofaʻi o fagafao. tagata e ona i taulaga ma taulaga, ta'itasi.

Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o tupe maua a tagata nofoia ma le tulaga lelei o le olaga, o le manatu o le faʻaleleia o fagafao ua faasolosolo malie ona suia mai le "tausia i le fale" i le "fefaʻatasiga faʻalagona".O le tele o tagata e ana fagafao ma aiga latou te manatu o fagafao o ni tagata vavalalata o le aiga, ma o latou manaʻoga mo sapalai fagafao ma meaʻai fagafao ua faʻatupulaʻia tele.E le gata i meaai autu, latou te faʻatau foi mea e manaʻomia i aso uma, meataalo, meaʻai ma sapalai malaga mo fagafao.E tusa ai ma le White Paper on China's Pet Industry, o le taumafa faʻaletausaga a le tagata taʻitasi i fagafao i totonu o le taulaga o Saina ua sili atu i le 5,000 yuan talu mai le 2018, ma o le a oʻo atu i le 5,172 yuan i le 2020. Faatasi ai ma le suiga o le faʻaaogaina e tagata o oloa fagafao ma meaʻai, o le fagafao. o alamanuia o lo'o faasolosolo ona fa'avasegaina ma tu'ufa'atasia, fa'atūina mea fagafao, mea'ai fagafao, fagafa'afoma'i ma isi vaega laiti.

Faʻaosoina e le tele o mea e pei o le faʻateleina o le numera o tagata e ana fagafao, o le faʻatupulaia o le numera o fagafao ma le faʻalauteleina o le taumafaina, o loʻo faʻalauteleina pea le maketi o pisinisi fagafao i Saina.Mai le 2010 i le 2020, o le maketi o fagafao faʻatau oloa na faʻateleina vave mai le 14 piliona yuan i le 206.5 piliona yuan, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le fua faatatau o le 30.88%.

(2) Le tula'i mai o pisinisi fagafao i totonu o le atunu'u, faasolosolo malie mai le tulaga OEM ile fa'ailoga tuto'atasi

Ona o le amataga amata o pisinisi fagafao mai fafo ma le utiuti o le avanoa o le maketi fagafao i totonu o le atunuu, o uluai fale gaosi oloa fagafao o le tele lava o OEM fale gaosi oloa mai fafo.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o pisinisi fagafao i totonu o le atunuʻu, ua faasolosolo malie ona talepeina e le aufaipisinisi fagafao fale le faiga masani OEM ma faʻasaga saʻo i tagata faʻatau e ala i le fatuina o latou lava ituaiga.Le tele o pisinisi i totonu o le atunuu, e aofia ai le Yiyi Group, Petty Group, Sinopet Group, Yuanfei Pet ma Zhongheng Pet, ua tatalaina le maketi oloa e ala ia latou lava ituaiga.

(3) E maualalo le aofa'i o fagafao a aiga, ma e telē le avanoa mo le atina'eina o maketi

Talu ai ua faasolosolo malie ona aliaʻe le pisinisi fagafao talu mai le 1990s, ua tuai tele mo fagafao ona sui mai le galuega o meafaigaluega i le galuega faaopoopo o le mafutaga faalelagona.I le taimi nei, o le manatu o le fagafao fagafao i Saina o loo i ai pea i le faagasologa o le faatuina ma le lauiloa.O atunu'u atia'e o lo'o vave amata i pisinisi fagafao o lo'o i ai se fua tele o filifili pisinisi fagafao.I le 2019, o le faʻaogaina o fale fagafao i le Iunaite Setete na oʻo i le 67%, ma i Europa, o le faʻaogaina o fale fagafao na oʻo i le 38%.I se faʻatusatusaga, o le taimi nei o le faʻaogaina o fale fagafao i Saina e matua maualalo lava nai lo Europa ma le Iunaite Setete ma isi atunuu ma itulagi.

I le taimi nei, o le maualalo o le faʻaogaina o aiga fagafao e aumaia ai le tele o avanoa tuputupu aʻe ma atinaʻe gafatia i maketi fagafao i totonu o aiga.I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le tulaʻi mai o le manatu o le umiaina o fagafao i Saina, o le pisinisi fagafao i totonu o le atunuu ua ulufale atu i se tulaga o le televave o le atinaʻeina, faatasi ai ma le tele o maketi taumafa fagafao e sili atu i le 200 piliona yuan i le 2019. I le lumanaʻi, faatasi ai ma le lauiloa o le manatu o le tausiga o fagafao, o le a faʻateleina le faʻaogaina o aiga fagafao, ma o le a faʻateleina le fua ole maketi fagafao e tusa ai.

(4) O le tino autu o le fagafao fagafao o loʻo tuʻuina atu se tufatufa laʻititi, faʻatasi ai ma le post-80s ma le post-90s o le malosi autu o le taumafaina.

Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o pisinisi fagafao i totonu o lo tatou atunuʻu, o le suiga o le manatu fagafao e sili atu ona aʻafia ai le olaga o tupulaga talavou.E tusa ai ma le White Paper of China's Pet Industry, i le faatulagaga o le fagafao i le 2020, o tagata nofofua e 33.7%, i le alofa 17.3%, faaipoipo ma fanau 29.4% ma faaipoipo e aunoa ma se fanau 19.6%.Ua avea fagafao ma faauōga faalelagona a tagata nofofua ma faaosofia lagona o faaipoipoga ma aiga.O lo'o fa'atupuina se sao taua i le olaga o Tagata i Aso Ta'itasi.

Ona o le eseesega i tulaga tau a'oa'oga, olaga, si'osi'omaga tuputupu a'e ma isi itu, e matua maualuga lava le taliaina e tupulaga talavou le manatu o le tausiaina o fagafao, ma e maualuga atu manaoga faalelagona mo fagafao.O le faitau aofa'i o tagata fa'afaifa'ato'aga o lo'o fa'aalia ai le va'aiga manino o tagata laiti.E tusa ai ma le White Paper on China's Pet Industry, o le post-80s ma le post-90s generation o loʻo avea pea ma malosiaga autu o fagafao, e sili atu i le 74 pasene o fagafao i le 2020. E faʻamoemoe o le post-00s o le a faasolosolo malie lava le malosi autu o le taumafaina o fagafao i le lumanaʻi.

3. Avanoa tau atinae o alamanuia

(1) O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina le fa'alauteleina o maketi i lalo o le alamanuia

Faatasi ai ma le faateleina o le lauiloa o le manatu o le fagafao, i fafo ma maketi i totonu o le atunuu, o le maketi maketi o pisinisi fagafao ua faaalia ai se tulaga o le faasolosolo malie.E tusa ai ma faʻamaumauga a le American Pet Products Association (APPA), i le avea ai ma maketi sili ona tele i le taimi nei, o le maketi o pisinisi fagafao i le Iunaite Setete na siitia mai le 48.35 piliona tala i le 103.6 piliona tala i le sefulu tausaga mai le 2010 i le 2020. , faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o le 7.92%;E tusa ai ma le European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), o le aofaʻi o fagafao i le maketi fagafao a Europa o le a oʻo atu i le 43 piliona piliona i le 2020, o se faʻaopoopoga o le 5.65% faʻatusatusa i le 2019;O le maketi fagafao Iapani, o se maketi tele i Asia, ua faʻaalia le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe i tausaga talu ai nei, faʻamauina le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le 1.5% i le 2%.I tausaga talu ai nei, ua ulufale le maketi fagafao i totonu o se tulaga o le vave atinaʻe.Mai le 2010 i le 2020, o le fa'atauga o fagafa'amea fa'atau maketi na vave fa'atupula'ia mai le 14 piliona yuan i le 206.5 piliona yuan, fa'atasi ai ma le fua fa'atatau o le tuputupu a'e o le 30.88%.

Mo le pisinisi fagafao i atunuu atiaʻe, ona o lona amataga amata ma le tuputupu aʻe matua, o loʻo i ai se manaʻoga malosi mo fagafao ma meaʻai e faʻatatau i fagafao, ma o loʻo faʻamoemoe e faatumauina se tulaga mautu ma faʻatupulaia le maketi i le lumanaʻi.I le avea ai o se maketi o loʻo tulaʻi mai o pisinisi fagafao, o le pisinisi fagafao a Saina o loʻo faʻamoemoe e faʻatumauina le televave o le tuputupu aʻe i le lumanaʻi e faʻavae i luga o le atinaʻeina o le tamaoaiga, le lauiloa o le fagafao faʻavae manatu, suiga i le fausaga o aiga ma isi mea.

I se aotelega, o le faʻalolotoina ma le faʻalauiloaina o le manatu o le fagafao i le fale ma fafo ua faʻamalosia ai le atinaʻeina malosi o le fagafao ma faʻalapotopotoga faʻatau meaʻai fagafao, ma o le a faʻafeiloaʻi ai avanoa sili atu pisinisi ma avanoa atinaʻe i le lumanaʻi.

(2) O le fa'aogaina o mea'ai ma le fa'alauiloaina o le si'osi'omaga e fa'aleleia atili ai fale gaosi oloa

Fa'ato'aga oloa fagafao na'o le fa'amalieina o mana'oga fa'apitoa, galuega fa'atusa e tasi, fa'agasologa o le gaosiga faigofie.Faatasi ai ma le tuʻuina atu o tulaga ola o tagata, o le manatu o le "humanization" o fagafao ua faʻateleina le lauiloa, ma ua sili atu le gauai atu o tagata i le mafanafana o fagafao.O nisi o atunuu i Europa ma le Iunaite Setete ua latou tuuina atu tulafono ma tulafono faatonutonu e faamalosia ai le puipuiga o aia tatau autu o fagafao, faaleleia o latou faamanuiaga tau le soifua manuia, ma faamalosia le vaavaaiga o le faamamaina o le taulaga o le tausiga o fagafao.O le tele o mea fa'atatau e fa'ateleina ai mana'oga o tagata mo oloa fagafao o lo'o fa'aauau pea ona si'itia, ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'amalosia lo latou naunau e taumafaina.O oloa fagafao o lo'o iai fo'i le tele o galuega, fa'aletagata, fa'alelei, fa'avavevave fa'aleleia, ma fa'ateleina le tau fa'aopoopo o oloa.

I le taimi nei, pe a faʻatusatusa i atunuʻu atiaʻe ma itulagi e pei o Europa ma Amerika, e leʻo faʻaaogaina fagafao i lo tatou atunuu.Faatasi ai ma le faateleina o le naunau e taumafaina fagafao, o le vaega o le faatauina o sapalai fagafao o le a vave foi ona faateleina, ma o le taunuuga o le taumafaina manaoga o le a faamalosia malosi le atinae o le alamanuia.

4. Lu'itau tau atinae o alamanuia

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma a tatou pisinisi fagafao o loʻo ulufale atu i se laasaga o le atinaʻeina vave, o le fale fagafao fale e le gata o le mauaina o avanoa ae o loʻo feagai foi ma luitau.

I le tulaga o le atina'eina o alamanuia, i le avea ai ma se vaega o le alamanuia mama, na amata ona tuai le gaosiga o sapalai fagafao i Saina ma e le'i fausia ai se siosiomaga maopoopo o alamanuia.Ole maketi o oloa fagafao i totonu ole atunu'u e le'i fa'atuina se fa'atauga mautu ma tetele, ma o le tau o atina'e e atia'e ai maketi fou i totonu o le atunu'u e matua maualuga lava, lea e fa'atuputeleina ai le faigata o atina'e e fa'alautele le maketi i totonu o le atunu'u.

I tulaga o le fausiaina o ituaiga tutoʻatasi, i le taimi nei, o le tele o pisinisi fagafao fagafao i totonu o le atunuʻu o loʻo i ai le vaivai o suʻesuʻega tutoʻatasi ma le atinaʻeina o tomai, faʻatapulaʻaina tupe teufaafaigaluega i le fausiaina o faʻailoga tutoʻatasi, ma le maualalo o le faʻalauiloaina o faʻailoga, lea e oʻo atu ai i tauvaga tau leaga i oloa maualalo. maketi, lea e le talafeagai i le atinae maloloina o le alamanuia.

I tulaga tau fefaʻatauaʻiga faʻavaomalo, o le tele o a tatou pisinisi gaosi oloa fagafao tetele e masani ona faʻatau atu mo atunuʻu atinaʻe e pei o Europa ma Amerika, ma o suiga o faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga i atunuu o loʻo i ai se aafiaga tele i oloa auina atu i fafo.I lalo o le faatosinaga o faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga i nisi o atunuʻu, o le avanoa avanoa o pisinisi fagafao i totonu o le atunuʻu e mafai ona faʻapipiʻiina i se tulaga patino, e aumaia ai ni aʻafiaga leaga i le atinaʻeina o pisinisi.


Taimi meli: Tes-01-2022
WhatsApp Online Chat!